Lynghøjskolen, Roskilde

‘LAD BILEN STÅ – OG LAD OS GÅ’

PROBLEM:
Ifølge skolens elevråd var det utrygt at cykle i skole. Årsagen var, at skolens cyklister skal cykle ind over en parkeringsplads for at komme hen til cykelstativerne. Den samme parkeringsplads, hvor forældre i bil, sætter deres børn af. Da parkeringspladsen ligger for enden af en blind vej, ender det med, at forældre i bil bakker frem og tilbage for at komme ud igen.

ELEVERNES LØSNINGSFORSLAG:
NYT AFSÆTNINGSSTED: Forældre i bil blev opfordret til at sætte deres børn af ved kirkens parkeringsplads, som ligger lige i nærheden.
Herfra skal eleverne gå i skole langs med en sti, der fører eleverne trygt til skole. På den måde vil der være færre bakkende biler foran skolen om morgenen, og cyklisterne kan komme mere trygt til skole.

MIDGÅRDSORM: For at gøre det spændende at gå den sidste vej til skole, blev der bygget en balancebane langs med stien, som eleverne kan lege på på vej til skole – balancebanen fik navnet Midgårdsormen. På den måde er det både sjovt og trygt at komme i skole.

VEJLUKNING:
Som en del af en event på skolen, blev vejen foran skolen lukket en morgen. Denne løsning var skolen og ikke mindst eleverne meget begejstrede for, da de nu trygt kunne cykle via parkeringspladsen hen til skolens cykelstativer.
Elevrådets kampagnemateriale: Som en del af projektet delte elevrådet, flyers, klistermærker og badges ud med skolens nye mascot Felix fod og sloganet: ‘LAD BILEN STÅ – OG LAD OS GÅ’.

Dagbladet Roskilde har skrevet en artikel med en fotoserie om projektet, læs den her: http://bornetrafik.dk/artikler/