Tilbud: Søfart på Cykel

Vi tilbyder, i samarbejde med ‘Spult To Go’ og Svendborg Kommune, forløbet ’Søfart på Cykel’ til skoler i Svendborg indtil efterårsferien 2021.

Historieundervisning på cykel
I ’Søfart på Cykel’ tager vi en klasse og en lærer med på historisk ’byvandring’ på cykel til fem maritime kulturarvspunkter langs med Svendborg Havn. Ved hvert stop modtager eleverne historieundervisning i historiske rammer gennem fortælling og historiske beretninger. Ved nogle af fortællestoppene er der indlagt aktiviteter, hvor eleverne lærer om historien aktivt. For eksempel en stafet på cykel, der omhandler værftsarbejdernes øgenavne på Svendborg Værft og legen ’Smuglerleg’ i tilknytning til Kongeligt Toldkammer og livet som smugler.
’Søfart på Cykel’ er udviklet i samarbejde med Svendborg Museum for at kunne tilbyde historieundervisning af høj faglig kvalitet. Dette kombineres med cyklen, der har en stor rækkevidde og motiverer eleverne. Med undervisning ude gøres læring mere levende og nærværende for byens børn og unge ved, at de oplever historien med egne øjne.

Læs mere om Søfart på Cykel

Kompetence- og læringsmål
1. Eleverne lærer om Svendborgs søfartshistorie i en lokal, regional og global kontekst i historiske omgivelser.
2. Eleverne lærer om havnens betydning i fortid og nutid – og hvordan de kan bruge den i fremtiden.
3. Eleverne får trænet deres færdigheder på cyklen i trafikken.

Omfang: To timer med én skoleklasse.
Lokalitet: Svendborg Havn. Vi starter ved den runde lystbådehavn.
Målgruppe: 4. – 9. klasse
Medbring: Cykel og cykelhjelm
Pris: Gratis

Kontaktperson/underviser:
Johan Heichelmann , johan@bornetrafik.dk,  T 5336 9194