På cykel gennem kvindehistorien

‘PÅ CYKEL GENNEM KVINDEHISTORIEN’ er udviklet i samarbejde med Svendborg Museum og foregår i midten af Svendborg by, hvor eleverne møder fem usædvanlige kvindeskæbner.
Kvindernes historier er meget forskellige, nogle går det rigtig godt, mens det for andre er svært at få hverdagen til at hænge sammen. Ens for dem alle er, at de har boet i Svendborg på et tidspunkt i løbet af deres liv i perioden 1850 – 1920.

Kvindeskæbnerne strækker sig fra Danmarks første, kvindelige læge, Nielsine Nielsen, Den kvindelige skibsreder Anne Kirstine Jensen og Severine Nielsen, der måtte tjene til dagen og vejen ved prostitution.

Forløbet har fokus på kvinders rettigheder, ligeløn og kvinders muligheder i slutningen af 1800-tallet og i begyndelsen af det 20. århundrede.

‘PÅ CYKEL GENNEM KVINDEHISTORIEN’ foregår på cykel. Eleverne skal cykle fra stop til stop. Hermed får eleverne øvet sig i at cykle i Svendborg by. Derudover bruges cyklen til at løse opgaver ved nogle at stoppene.

Cykelaktivitet med fokus på ligeløn mellem kvinder og mænd før og nu.

UNDERVISNINGSMATERIALE
Tag dine elever med ‘PÅ CYKEL GENNEM KVINDEHISTRIEN’.
Vi har udviklet et undervisningsmateriale med historisk baggrundsviden og inspiration til, hvordan undervisningen kan struktureres ved de fem stop.
.
Materialet er til fri afbenyttelse – god fornøjelse!